ILMASTONMUUTOS

Se että ilmasto voi hyvin, vaikuttaa meidän jokaisen hyvinvointiin tällä planeetalla.
Ihminen on kuitenkin jo monen vuoden ajan huonontanut omia ja muiden lajien mahdollisuuksia elää planeetalla. Erilaiset lisääntyneet päästöt vaikuttavat suurimmaltaosaltaan ilmastonmuutokseen.

Ilmastonmuutos eli kasvihuone -ilmiön voimistuminen aiheutuu ilmakehssä lisääntyneistä kasvihuonekaasuista, joita ovat mm. hiilidioksidi. Ilman kasvihuonekaasuja maapallolla ei olisi elämää, sillä kaasut muodostavat eräänlaisen peiton maapallon ympräille ja estävät osan auringonsäteilyn pääsyn pois takaisin avaruuteen. Ihminen on kuitenkin toiminnallaan lisännyt kaasujen määrää ilmakehässä hurjasti. Kun kaasujen määrä ilmakehässä kasvaa, myös "peitto" paksunee ja se estää yhä paremmin säteilyn karkaamisen avaruuteen. Tämä saattaa aluksi kuulostaa hyvältä sillä senhän ansiosta meillä on täällä sellainen ilmasto joka sallii meidän elää tällä. Kuitenkin kun kaasut estävät säteilyn karkaamisen tehokkaammin, maapallolle ja enemmään lämpösäteilyä lämmittämään maata jolloin maan lämpötila alkaa nousta.

Maan lämpötilan nouseminen vaikuttaa moniin asioihin, aivan ensiksi ilmasto menee sekaisin, kaikki erilaiset luonnonkatastrofit kuten hirmumyrskyt ja tsunamit lisääntyvät tämän takia. Jäätiköt sulavat, jolloin eläimiä jaa kodittomiksi tai kuolee sukupuuttoon. Eläimet eivät myöskään pysty sopeutumaan ilmaston nopeaan muutokseen, joka muuttaa heidän elinalueitaan (kasvustto), ravintoaan (kasvusto, muut lajit) ja ilmastoa, jolloin suuriosa eläimistä on vaarassa kuolla sukupuuttoon. Kuten sanonta kuuluu kaikki vaikutta kaikkeen, samoin myös yhden lajin kuoleminen sukupuuttoon vaikuttaa meihin kaikkiin, koska silloin jonkun ravinto on jo kadonnut.
Ilmaston muutos vaikuttaa ihmisiin myös kaikinpuolin, kun elinolosuhteet muuttuvat köyhyys, nälänhätä, veden puute ja taudit lisääntyvät, "lämpösessä on hyvä muhia".

Ilmastonmuutos on kuitenkin vielä estettävissä kun vain jokainen ottaa härkää sarvista kiinni, ja alkaa muuttamaan omia elintapoja ympäristöystvällisimmiksi.